Karin den Oudsten
Professionele begeleiding in het ouderschap

Werkwijze

Afspraak
Voor het maken van een afspraak is geen doorverwijzing nodig van een huisarts. Mijn begeleiding valt momenteel onder maatschappelijk werk.

Begeleiding
Mijn begeleiding bestaat uit het volgende:

  • Kennismakingsgesprek: tijdens het eerste (telefonische) contact maken we kennis met elkaar. Je kunt kort vertellen op welk gebied je hulp nodig hebt. Daarna maken we een afspraak voor een intakegesprek.
  • Intake en vervolggesprekken: gedurende de begeleiding gaan we praten over de factoren die jou belemmeren. Van belang is om te weten wat je graag zou willen veranderen zodat je je weer beter voelt.
  • Evaluatiegesprek: het laatste gesprek is bedoeld om terug te kijken. We gaan na welke doelen je hebt behaald en welke invloed dit heeft gehad op jouw leefsituatie. Kun je de veranderingen doorvoeren in je huidige leven? Welke belemmeringen kom je nog tegen?

Duur
Behalve het kennismakingsgesprek (telefonisch) en het intakegesprek (1,5 uur) duren de gesprekken ongeveer 1 uur. Mocht een gesprek langer duren, dan worden de kosten hiervan doorberekend.

Begeleiding bij Meetz
Mijn werkgebied is Zuid-Holland. Omdat ik zelf geen praktijkruimte heb, vinden de gesprekken plaats bij Meetz. Houd er rekening mee dat de kosten voor het huren van een ruimte doorberekend zullen worden.

Begeleiding aan huis
Wil je liever begeleiding aan huis, dan is dat ook mogelijk. Houd er dan rekening mee dat er reiskosten berekend zullen worden.

Verhinderd
Als een afspraak niet door kan gaan, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten, minimaal 24 uur vantevoren. Mijn mobiele nummer staat vermeld bij de contactgegevens. Ik neem daarna contact met je op voor het maken van een nieuwe afspraak.

Geheimhoudingsplicht 
Ik heb een geheimhoudingsplicht. Alles wat besproken wordt, zal vertrouwelijk worden behandeld.

Rapportage
De kosten van mijn begeleiding blijven buiten de verzekering. En omdat de begeleiding alleen door mij geregistreerd wordt, betekent dat de tijdelijke disbalans in jouw leven binnen de zorg niet gedocumenteerd staat. Niet bij reguliere zorgverleners, maar ook niet bij zorgverzekeraars.