Karin den Oudsten
Professionele begeleiding in het ouderschap

Medicatie

Geen enkel bewijs voor serotoninetekort
5 maart 2016 - In deze video wordt uitgelegd hoe het idee is ontstaan dat een serotonine tekort in de hersenen het gevolg zou kunnen hebben dat iemand depressief wordt. Naderhand bleek dat deze informatie niet juist was, maar was de farmaceutische industrie er al mee aan de haal gegaan. Deze industrie is er niet op uit om mensen te genezen, maar om meer medicatie te kunnen verkopen. Bekijk hier de video.

De verslavende werking van medicatie
3 maart 2016 - De farmaceutische industrie is er niet bij gebaat dat mensen genezen. Daarom hebben veel medicijnen een verslavende werking, zodat mensen levenslang medicatie zullen innemen. Bekijk hier de video.

Uitzending Zembla: over antidepressiva
10 februari 2016 - Meer dan een miljoen mensen in Nederland slikt antidepressiva. Dit terwijl deze pillen al jaren ter discussie staan. Ze worden in verband gebracht met zelfmoord onder jongeren en gesjoemel met onderzoekresultaten door de farmaceutische industrie. Bekijk hier de uitzending van Zembla.

Leugens over medicatie in de psychiatrie
17 januari 2016 - Lees hier het Engelstalige artikel.

Wie redt de psychiatrie uit de klauwen van Big Pharma?
1 oktober 2015 - De psychiatrie kent een lange traditie van samenwerking met medicijnfabrikanten. Iets minder eufemistisch uitgedrukt: Big Pharma heeft haar klauwen stevig in de psychiatrie gezet. Dat de farmaceutische industrie geen betrouwbare partner is voor hulpverleners die het beste voor hebben met de gezondheid en veiligheid van hun patiënten is al jaren bekend. De bedrieglijke praktijken van GlaxoSmithKline - die levensgevaarlijke bijwerkingen van een antidepressivum achterhoudt en de effectiviteit overdrijft - maakt dat nog eens pijnlijk duidelijk. Toch is de band met de psychiatrie hecht en het is hoog tijd om meer afstand te nemen van deze duivelse vriend. Hoe precies? Lees hier meer.