Karin den Oudsten
Professionele begeleiding in het ouderschap

Reguliere zorg

Egoloos hulpverlenen
27 februari 2016 - Hulpverlening wordt vaak een reddersmentaliteit, waarbij machtsverhoudingen al snel een rol gaan spelen. De eigenaar van de problemen is ook de eigenaar van de oplossingen. Lees hier het volledige artikel.

Natuurlijke versus synthetische oxytocine
28 november 2015 - Tegenwoordig worden bevallingen vaak gestimuleerd met synthetische oxytocine, maar is dat wel hetzelfde? Hoe werkt dit in op je lichaam en je baby? In het eerste deel van het artikel zal je ontdekken welke rol oxytocine heeft. Lees hier meer in deel 1 en deel 2.

Invloed darmbacteriën op gedrag en stemming
15 oktober 2015 - In dit artikel legt een neuroloog uit waarom gezonde darmbacteriën automatisch een gezond brein en gezond gedrag betekenen. Wist je dat je darmen 80-90% van de serotonine produceren? Je kunt je dan voorstellen dat de impact van darmmicrobioom op je stemming en libido groot is en zelfs op de manier waarop je de wereld om je heen waarneemt en hoe helder je gedachten zijn.

Hoe herken je de symptomen van een verstoorde hechting?
27 april 2015 - Een verstoorde hechting tussen ouder en kind is een belangrijk aandachtspunt voor moeders met psychische klachten. Hoe kun je de eerste symptomen herkennen? Lees hier meer.