Karin den Oudsten
Professionele begeleiding in het ouderschap

Kraamcafe - 10 november 2016

Op deze pagina vind je de belangrijkste onderwerpen die voor jou als kraamverzorgende een meerwaarde kunnen betekenen in je werk binnen het gezin. Ik heb het je gemakkelijk gemaakt, want alles wat voor jou interessant kan zijn, staat op deze pagina. Dan hoef je tenminste niet mijn hele website door te ploegen. Al mag dat natuurlijk wel :-).

Basistraining Stemmingsstoornissen

Deze training is een kennismaking met psychische aandoeningen, namelijk de stemmingsstoornissen. De meest bekende is de postpartum depressie, maar ook kraambedpsychose en bipolaire stoornis vallen hieronder. Alledrie kunnen een enorme invloed hebben op de mentale gesteldheid van de kraamvrouw.
Klik op het plaatje om meer over de training te lezen.

Vervolgtraining Kraambedpsychose

Voor sommige moeders verandert hun kraamtijd in een nachtmerrie: ze krijgen ervaringen die ze niet kunnen plaatsen en maken een kraambedpsychose door. Als je weet in welke afschuwelijke nachtmerrie deze moeders belanden, dan is jouw begeleiding een belangrijke ondersteuning voor het hele gezin.
Klik op het plaatje om meer over de training te lezen.

Groepsgewijze trainingen (incompany)

Bovenstaande trainingen kun je in groepsverband volgen. Klik hiervoor op de button 'Groepsgewijs' .

Trainingen op individuele basis

Als je een training gemist hebt of je bent werkzaam als zzp-er, klik dan op onderstaande button.

Eerste boek

Het eerste boek wat ik geschreven heb naar aanleiding van mijn opname is 'Na het bidden ga ik dood'. Je krijgt een duidelijke beeld van wat een kraambedpsychose inhoudt.
Klik op het plaatje om meer te lezen.

Tweede boek

Mijn tweede boek 'Angst en Onrust' is in romanvorm geschreven en vertelt tot in detail wat psychotische ervaringen met mijn gevoelens en emoties deed.
Klik op het plaatje om meer te lezen.

Kraambedpsychose

Op de website Kraambedpsychose kun je heel veel informatie vinden specifiek over deze psychische aandoening. Ook staan er verhalen van moeders op, boeken die hierover geschreven zijn, de misvattingen over deze aandoening en het behandelplan.

Stichting Me Mam

Voor moeders met psychische klachten na een bevalling is er nu een platform: Stichting Me Mam. Deze is opgezet met het doel om moeders beter te informeren. Daarnaast zijn de ervarings- en herstelverhalen van moeders het belangrijkste uitgangspunt.

2x GRATIS...Nee, 3X GRATIS

Gratis weggevers, daar houden we allemaal van. Toch? Wanneer je inschrijft op de nieuwsbrief van Psychecoach, ontvang je TWEE GRATIS weggevers.

  1. Allereerst ontvang je het eerste hoofdstuk van mijn tweede boek 'Angst en Onrust' in digitale vorm. Het eerste hoofdstuk gaat over de periode na de opname. Je kunt alvast meevoelen hoe lastig het is om te herstellen van een kraambedpsychose.
  2. Daarnaast kun je lezen wat een psychische aandoening voor mij persoonlijk betekende. Er is wat moed voor nodig om er open over te zijn. Omdat mensen vooroordelen hebben, onbegrip tonen of onwetend zijn.

Maar...deze gratis weggevertjes zijn er voor iedereen die zich inschrijft op de nieuwsbrief.

Daarom vind ik dat ik wel een BONUS mag toevoegen. Omdat jij aanwezig was tijdens mijn workshop in het Kraamcafe in Amsterdam. Jij kunt meer lezen over veel voorkomende symptomen bij moeders met kraambedpsychose. Deze lijst is specifiek afgestemd op jouw werk als kraamverzorgende.

Ja, ik wil me inschrijven op de nieuwsbrief van Psychecoach en ontvang meteen de 2 GRATIS weggevers.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Ja, ik wil ook graag de BONUS, namelijk de complete lijst met symptomen van moeders met psychotische klachten.

LIJST MET SYMPTOMEN