Karin den Oudsten
Professionele begeleiding in het ouderschap

Serie Kwetsbaarheid & Ontslag

Lees de blogs op volgorde, begin bij 'Het ontslaggesprek'.

Het ontslaggesprek

Met het openen van de envelop hoor ik van die twee mensen de ene na de andere grievende opmerking voorbijkomen. Op dat moment kom ik niet verder dan tranen. De bodem die dan onder mijn bestaan wordt weggeslagen is veel groter dan die twee kunnen bedenken. Lees meer...

De declaratie

Ik ga bedenken waar ik ga beginnen. Mijn keuze is snel gemaakt en valt op het neerleggen van een declaratie van de slaapmedicatie die ik afgelopen nacht bij de apotheek heb gehaald. Die belandt op het bureau van de directeur met de mededeling dat ik vannacht ernstig ontregeld was. Lees meer...

De tikkende tijdbom

Negatieve gevoelens worden ingeruild voor machteloosheid, eenzaamheid en een snel oplopende druk op mij als persoon. Elk woord dat ik zeg en elke email die ik verstuur kan immers tegen me gebruikt worden. Er ontstaat een groot gevoel van onveiligheid, want wie kan ik nog vertrouwen? Lees meer...

Wantrouwen

In pure razernij schreeuw ik dat je zo niet met mensen kunt omgaan en dat dit een asociale manier van werken is. De hele afdeling kan het horen, zelfs aan de andere kant van het gebouw. Lees meer...