Karin den Oudsten
Professionele begeleiding in het ouderschap

Workshop 'Klachten, gedachten en krachten'

Klachten, gedachten en krachten
Heb je te maken gehad met een psychische aandoening en weet je niet goed hoe je jouw ervaring aan anderen kunt vertellen? Wil je jouw verhaal onder woorden brengen zodanig dat anderen ook luisteren? Ik geef je de mogelijkheid om te leren hoe je dit het beste kunt aanpakken.


Het opschrijven van mijn psychotische ervaringen in 2008 heeft mij geholpen om de gebeurtenissen beter te verwerken. Wat eerst een paar kantjes tekst was, resulteerde uiteindelijk in twee boeken. Nadat ik Kraambedpsychose online zette en dit leidde tot een groep lotgenoten, kwamen de ervaringsverhalen los. 

De moeders die vergelijkbare verhalen hadden, werden door mij geholpen om hun verhaal op een logische en zinvolle wijze te verwoorden. Het is gebleken dat ze daardoor op een andere manier naar hun psychische klachten konden kijken. Het draagt bij aan het herstelproces en geeft meer inzicht als anderen kunnen lezen waar jij mee te maken hebt.

Voordelen

Het maakt niet uit om welke psychische aandoening het gaat, iedereen met psychische klachten kan meedoen. Ook als jouw ervaringen in het verleden liggen, kan deze workshop voor jou een mogelijkheid zijn om je ervaringsverhaal te doen.

Iedereen kan meedoen, ook mensen zonder schrijftalent. Het eindresultaat hoeft geen manuscript te worden. Het is goed genoeg als jij voor jezelf je verhaal duidelijk genoeg hebt verwoord.

De lessen

Tijdens de kennismaking bespreken we welke psychische klachten jij ervaart of hebt ervaren. Daarna volgt een korte uitleg en bepaal je de doelstelling en de vorm waarin jij jouw verhaal wil vertellen. Je kunt jouw verhaal chronologisch vertellen of door een bepaalde gedachte of gebeurtenis centraal te zetten. De invulling van het verhaal gebeurt door het formuleren van gedachten, emoties en gevoelens. De laatste les besteden we aandacht aan het presenteren van jouw ervaringsverhaal.

Meer informatie

  • Het zijn 4 lessen van 2 uur, waarbij je uiteraard thuis ook aan je verhaal kunt werken.
  • De kosten van de workshop zijn € 15,- per persoon per les.

Werkwijze | Tarieven | Aanmelden