Karin den Oudsten
Professionele begeleiding in het ouderschap

Workshop 'Vertellen is herstellen'

Vertellen is herstellen
Jouw eigen herstelproces is uniek en kan een moeizame zoektocht zijn naar datgene wat voor jou werkt. Het is de moeite waard om dit te delen met anderen. Erover schrijven is een kwestie van beginnen. Je hoeft geen schrijftalent te zijn, dus iedereen kan meedoen.Herstellen na een psychische aandoening lijkt soms meer op een moeizame zoektocht dan dat vaststaat dat het met 'praten en pillen' wel goed zal komen. Omdat jij uniek bent, is ook jouw herstelproces uniek. In ieder geval is het de moeite waard om te delen. Niet alleen jijzelf, maar ook anderen kunnen hiervan leren. 

Vind je het moeilijk en weet je niet precies wat en hoe je iets opschrijft, dan kan ik je een advies geven: ga gewoon ergens beginnen. Het hoeft niet - en kan misschien ook niet - meteen een goedlopend verhaal zijn, maar dat is niet erg. Ieder begin is moeilijk. 

Jouw eigen herstelverhaal op (digitaal) papier zetten kan jou in je herstelproces bevorderen. Het geeft bovendien meer inzicht als anderen kunnen lezen waar jij mee te maken hebt. Dat helpt mee om eventueel onbegrip en vooroordelen bespreekbaar te maken.

Voordelen

Het maakt niet uit van welke psychische aandoening jij aan het herstellen bent. Iedereen die psychische klachten heeft ervaren en bezig is met het herstelproces, kan meedoen. Ook als jouw ervaringen in het verleden liggen, kan deze workshop voor jou een mogelijkheid zijn om je verhaal te kunnen delen.

Iedereen kan meedoen, ook mensen zonder schrijftalent. Het eindresultaat hoeft geen manuscript te worden. Het is goed genoeg als jij voor jezelf je verhaal duidelijk genoeg hebt verwoord.

De lessen

Tijdens de kennismaking bespreken we welke moeilijkheden of mogelijkheden jij ervaart tijdens je herstel of hebt ervaren. Daarna volgt een korte uitleg en bepaal je de doelstelling en de vorm waarin jij jouw herstelverhaal wil vertellen. Je kunt jouw verhaal chronologisch vertellen of door een bepaalde gedachte of gebeurtenis centraal te zetten. De invulling van het verhaal gebeurt door het formuleren van gedachten, emoties en gevoelens. De laatste les besteden we aandacht aan het presenteren van jouw herstelverhaal.

Meer informatie

  • Het zijn 4 lessen van 2 uur, maar je kunt uiteraard thuis ook aan je verhaal werken.
  • De kosten van de workshop zijn € 15,- per persoon per les.

Werkwijze | Tarieven | Aanmelden